Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΑΛΟΥΛΑ

Η εφημερίδα al Akhbar δημοσιεύει ότι οι μαχητές της ισλαμικής ομάδας του «Μετώπου της Νίκης» έχουν ξηλώσει όλες τις καμπάνες των εκκλησιών στην Μααλούλα, εκτός από άγαλμα του Ιησού Χριστού που φυλάγεται στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην πόλη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που τώρα είναι εκτός της Μααλούλα «κανίβαλοι ένοπλοι ξήλωσαν τις καμπάνες των εκκλησιών, ανατίναξαν το άγαλμα της Παναγίας που βρίσκεται στην καρδιά του βουνού στη Μααλούλα, κοντά στο Ambassador Hotel».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μαχητές «της Νίκης» έχουν αρπάξει μια μεγάλη σειρά αρχαίων σκευών καθώς και εικονίδια και παραστάσεις που σχετίζονται με την ιστορία της χριστιανικής πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πηγής, τα μνημεία που έχουν ληστέψει τα μεταφέρουν με τη συνεργασία λαθρεμπόρων σε άλλα μέρη της Συρίας και του Λιβάνου για να παραδοθούν εκτός Συρίας, κυρίως στην Τουρκία και την Ιταλία. Οι πληροφορίες ομιλούν για μεγάλο όγκο αντικειμένων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ορθοδόξων, Robert White, ο οποίος συνοδεύεται από ανθρώπους των απαχθέντων μοναχών της Μονής της Αγίας Θέκλας, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της Γενικής Ασφάλεια του Λιβάνου, υποστράτηγο Abbas Ibrahim.

Σύμφωνα με τον White η συνάντηση ήταν πολύ θετική και γίνεται σοβαρή δουλειά για την απελευθέρωση των γυναικών μοναχών.
 
Πηγή  palo.gr

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Η δικαιοσύνη με την ιστορική της απόφαση για την μη παραγραφή των αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου, έκανε την υπέρβαση που περίμενε ο Ελληνικός λαός.

Στην απόφαση της αποφαίνεται αμετάκλητα ότι για να παραγραφούν τα εγκλήματα πολιτικών προσώπων απαιτούνται δύο πλήρεις σύνοδοι της βουλής! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, ακόμα και αν γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν παραγράφεται κανένα από τα εγκλήματα των κυβερνήσεων!!!

Η δικαιοσύνη μάλιστα αφήνει και ορθάνοιχτο παράθυρο της ερμηνείας της “πλήρους συνόδου” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επ’ ουδενί για μικρότερο.

Συμπερασματικά, όλοι οι βουλευτές τίθενται προ των ευθυνών τους για να ανασύρουν την δίωξη Πεπόνη κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, διότι απλούστατα δεν πρόκειται να παραγραφεί. Είτε με αυτή, είτε με την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Όπως βεβαίως δεν παραγράφεται το σκάνδαλο τον υποβρυχίων με την σύμβαση Βενιζέλου.

Έχεται ακόμα την ευκαιρία να γράψετε το όνομα σας στην ιστορία με κεφαλαίο και όχι με μικρό (όπως ο εφιάλτης).

Πηγή
elladasimera.gr

ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK

Νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook δημιουργώντας πανικό στους χρήστες του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου.
Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, χωρίς όμως αυτοί να το γνωρίζουν. 

Δυο μέρες μετά την εμφάνιση του ιού το Facebook απέδωσε την ανάρτηση φωτογραφιών «σκληρού» πορνογραφικού περιεχομένου και ακραίας βίας στους λογαριασμούς σε μια συντονισμένη επίθεση.

Πηγή
newsbomb.gr

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκαλεί και πάλι την κοινή γνώμη δηλώνοντας ότι "Το gay parade αποτελεί τιμή για μία πόλη"
Για το gay pride που έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, για τους γάμους ομοφυλοφίλων και για τις
υιοθεσίες παιδιών από gay ζευγάρια, ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στον Palmo 965 τόνισε:
«Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης» απάντησε ο κ. Μπουτάρης. Για το αν θα πάντρευε ένα gay ζευγάρι, απάντησε:...
«Δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα» για να προσθέσει «αν υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω».
Για τις υιοθεσίες παιδιών από gay ζευγάρια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε:«Σαφώς είμαι θετικός στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κυρ-Γιάννης λέει ότι περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης το gay Parade
Πολύ απλά ας πρόσεχαν κάποιοι πριν τον ψήφιζαν.

Πηγή
to-radar.gr

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ

Το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε κυκλοφορία σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Το νέο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και για την εκτύπωσή του θα εφαρμοστεί η διαθέσιμη τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε και για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησε τον Μάιο. «Οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν ενισχυθεί ώστε να το καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για παραχάραξη» επισήμανε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν τα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται η σταδιακή απόσυρση των παλαιών χαρτονομισμάτων.
Η επίσημη παρουσίασή του έγινε από τον Ιβ Μερτς, τον λουξεμβούργιο κεντρικό τραπεζίτη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Πηγή
.e-go.gr

ΚΑΥΣΌΞΥΛΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Με τσεκούρια και πριόνια στα χέρια, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν "επιδρομή" στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για να κόψουν δέντρα με σκοπό να ζεσταθούν.

Το Σέιχ Σου γέμισε από κορμούς κομμένων και πεσμένων δέντρων, που έχουν καθαριστεί από κλαδιά και είναι έτοιμα για να φοτωθούν από τους λαθρουλοτόμους μόλις πέσει η νύχτα. Το φαινόμενο της λαθρουλοτομίας έχει αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και έτσι καταφεύγουν στο τζάκι. Φυσικά, στην λαθρουλοτομία δεν καταφεύγουν μόνο πολίτες που έχουν ανάγκη από θέρμανση αλλά και επιτήδειοι που κόβουν τα δέντρα προκειμένου να πουλήσουν τα ξύλα.

Πηγή
Seleo.gr

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ακόμα και τους -30oC, αναμένεται να δεχτεί τις επόμενες ημέρες και γενικότερα μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η Ευρώπη.
Αυτό το ψύχος, θα συνδυαστεί στην Σκανδιναβία και την Ρωσία, με πολλές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, φτάνοντας, ίσως και ξεπερνώντας τους 20 πόντους χιονόστρωσης. Χιονοπτώσεις μπορεί να δεχτούν και χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και η Εσθονία. 

Αυτή η αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους, θα φέρει πιθανότατα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σοβαρές αλλαγές στον καιρό των Βαλκανίων αλλά και της Ελλάδας, με πολύ κρύο και αρκετά χιόνια, κάτι που ως τώρα έλειψαν από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα χιόνια πέσουν και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας, σίγουρα όμως φαίνονται χειμερινές διαθέσεις του καιρού τις τελευταίες 10 ημέρες του Ιανουαρίου, τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την χώρα μας.

Πηγή:
greek-weather.org
Back To Top