Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ

Τον καιρό εκείνο, καθὼς ἔμπαινε ὁ Ἰησοῦς σ’ ἕνα χωριό, τὸν συνήντησαν δέκα ἄνδρες λεπροί, οἱ ὁποῖοι ἐστάθηκαν λίγο μακρυά, καὶ τοῦ φώναξαν, «Ἰησοῦ Διδάσκαλε, ἐλέησέ μας».
Ὅταν τοὺς εἶδε, τοὺς εἶπε, «Πηγαίνετε νὰ δείξετε τὸν ἑαυτόν σας εἰς τοὺς ἱερεῖς», καὶ ἐνῷ ἐπήγαιναν, ἐκαθαρίσθησαν. Ἕνας ἀπ’ αὐτούς,ὅταν εἶδε ὄτι ἐθεραπεύθηκε, ἐπέστρεψε δοξάζων τὸν Θεὸν μὲ δυνατὴν φωνὴν καὶ ἔπεσε μὲ τὸ πρόσωπον εἰς τὰ πόδια τοῦ Ἰησοῦ καὶ τὸν εὐχαριστοῦσε· καὶ αὐτὸς ἦτο Σαμαρείτης.
Τότε εἶπε ὁ Ἰησοῦς, «Δὲν ἐκαθαρίσθησαν καὶ οἱ δέκα; Οἱ ἄλλοι ἐννέα ποῦ εἶναι; Κανεὶς δὲν εὑρέθηκε νὰ ἐπιστρέψῃ διὰ νὰ δοξάσῃ τὸν Θεὸν παρὰ αὐτὸς ὁ ἀλλοεθνής;». Καὶ εἶπε εἰς αὐτόν, «Σήκω ἐπάνω καὶ πήγαινε· ἡ πίστις σου σὲ ἔσωσε».

Δεν είναι μία εικόνα αυτή η παραβολὴ για τον τρόπο που τόσο συχνὰ φερόμαστε;

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ

Θύμα» της μανίας της φύσης έπεσε το άγαλμα του Χριστού που δεν έμεινε ανέπαφο από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη Βραζιλία. 
Ζημιές στον αντίχειρα του δεξιού χεριού προξένησε κεραυνός στο Αγαλμα του Χριστού Λυτρωτή - σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο, το βράδυ της Πέμπτης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ιθύνοντες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης που διαχειρίζεται όσα σχετίζονται με το άγαλμα, δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι η ζημιά θα αποκατασταθεί το συντομότερο.
Η καταιγίδα της Πέμπτης προκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κεραυνών που έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία από το 1999, οπότε και η χώρα άρχισε να παρατηρεί τις καταιγίδες. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ο δεξιός αντίχειρας του γιγαντιαίου αγάλματος ύψους 32 μέτρων υπέστη σοβαρές ζημιές. 


Πηγή
  protothema.gr

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο στη Βρετανία, με την απόφαση του διδακτικού προσωπικού να απαγορεύσει το τρέξιμο στον προαύλιο χώρο του.

Οι δάσκαλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με αρκετούς τραυματισμούς παιδιών μερικοί από τους οποίους περιελάμβαναν και σπάσιμο οστών. Έτσι θεώρησαν ότι το πιο σωστό θα ήταν να απαγορευθεί το τρέξιμο στην αυλή προκειμένου να περιοριστούν και οι τραυματισμοί.

Κάποιοι από τους γονείς, θέλοντας να ειρωνευτούν την απόφαση αυτή του σχολείου, έστειλαν επιστολή στους δασκάλους στους οποίους έλεγαν ότι θα πρέπει να απαγορευτεί και το μαχαίρι με το πηρούνι και να αρχίσουν τα παιδιά τους να τρώνε με τα χέρια για να μη τραυματιστούν...

Πηγή
newsbomb.gr

ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΟΙ "ΕΞΥΠΝΟΙ ΦΑΚΟΙ" ΕΠΑΦΗΣ ΤΗΣ GOOGLE

«Έξυπνους» φακούς επαφής για τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα αναπτύσσει η Google.
Ορισμένοι ασθενείς έχουν εμφυτεύσει κάτω από το δέρμα τους μικροσκοπικές συσκευές παρακολούθησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ωστόσο και πάλι καθημερινά πρέπει να τρυπούν τα δάχτυλά τους για να έχουν πιο ακριβείς μετρήσεις, κάτι που ορισμένες φορές είναι ενοχλητικό ή επίπονο. 
Εδώ και καιρό οι επιστήμονες προσπαθούσαν να υπολογίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσω σωματικών υγρών όπως τα δάκρυα, κάτι που είχε αποδειχθεί σχεδόν αδύνατο επειδή δεν είναι εύκολο να συλλεχθούν. 
Ωστόσο, οι ερευνητές της Google το κατάφεραν ενσωματώνοντας μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές (τσιπάκια, αισθητήρες και κεραίες) σε φακούς επαφής.
Οι πρωτότυποι φακοί επαφής που ανέπτυξαν μετρούν τα επίπεδα της γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο. 

Οι ερευνητές έχουν ενσωματώσει στους «έξυπνους» φακούς επαφής μικροσκοπικούς λαμπτήρες LED ώστε να ενημερώνουν τον ασθενή σε περίπτωση που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται ή μειώνονται επικίνδυνα. 
Οι φακοί επαφής της Google βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν αναμένεται να διατεθούν στο εμπόριο σύντομα. 
«Είμαστε σε συζητήσεις με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ωστόσο έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να μετατρέψουμε αυτή την τεχνολογία σε σύστημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους. Δεν θα το κάνουμε μόνοι μας αυτό: ψάχνουμε για συνεργάτες που ειδικεύονται στο να φέρνουν στο εμπόριο προϊόντα σαν αυτά», σχολίασαν οι ερευνητές της Google.
Μελλοντικά, χρησιμοποιώντας τους φακούς επαφής της Google τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί θα μπορούν να κρατούν αρχείο με τις μετρήσεις του σακχάρου στο αίμα μέσω έξυπνων εφαρμογών.

Πηγή
econews.gr

ΤΟ "ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ"...

Μαρτυρία πολίτη που ήταν παρών στο συμβάν...

"Την Παρασκευή 17 /1, περίπου στις 7 το απόγευμα, καθώς έβγαινα από το μέτρο στην πλατεία Συντάγματος, βλέπω ένα συγκεντρωμένο πλήθος, 6 αστυνομικούς και μια γυναίκα περίπου 65 χρονών κάτω στο έδαφος. Όταν πλησίασα κοντά, άκουσα την γυναίκα να κλαίει, ρώτησα τους αστυνομικούς τι συμβαίνει και μου απάντησαν ότι την συλλαμβάνουν για επαιτεία. Ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να φωνάζει να αφήσουν την γυναίκα και να φερθούν ανθρώπινα. Η απάντηση των αστυνομικών ήταν να αρχίσουν τις απειλές για συλλήψεις στο πλήθος, να ειρωνεύονται και να μας υπενθυμίζουν ποσό μεγάλο αδίκημα είναι η επαιτεία. Στο τέλος, αδιαφορώντας για όλο αυτό τον κόσμο, έσυραν κυριολεκτικά τη γυναίκα στο περιπολικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής προεδρίας, οι φτωχοί απλά ¨χαλάνε¨ την εικόνα της ¨επιτυχίας¨ της κυβέρνησης.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει στο λαό μας είναι το μόνο αδίκημα. Όσο και αν προσπάθησαν να πάρουν από αυτή τη γυναίκα την αξιοπρέπεια της, το μόνο που κατάφεραν είναι να μας θυμώσουν, και τριάντα άγνωστοι μεταξύ μας άνθρωποι να γίνουμε ένα, που υπερασπιστήκαμε το δίκαιο.

Στις μέρες που έρχονται αυτές οι εικόνες τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Εμείς έχουμε ένα και μόνο χρέος, να μην συνηθίσουμε ποτέ την ασχήμια και να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη για την Ζώη και την Αξιοπρέπεια μας."

Πηγή
aragma.gr
Back To Top