Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το σήμα κατατεθέν των γιατρών, το στηθοσκόπιο, πιθανότατα θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στον ιατρικό χώρο, έπειτα από 200 χρόνια «λαμπρής πορείας».

Η δημιουργία νέων, ακριβέστερων συσκευών υπερήχου πρόκειται να βάλουν το στηθοσκόπιο στο περιθώριο, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Ο καθηγητής Τζαγκάτ Ναρούλα και ο Δρ Μπρετ Νέλσον από την κορυφαία Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη δηλώνουν πως αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη δημιουργήσει συσκευές χειρός για την πραγματοποίηση του υπέρηχου και το μέγεθός τους δεν ξεπερνά αυτό μιας τράπουλας. Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι, σε σύγκριση με το στηθοσκόπιο, αυτές οι συσκευές μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο επιπλοκών, να χρησιμεύσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να οδηγήσουν σε ακριβέστερες διαγνώσεις.

Επί του παρόντος, το κόστος του καλύτερου στηθοσκόπιου είναι μηδαμινό μπροστά στις χιλιάδες δολάρια που χρειάζονται για μια απλή συσκευή υπερήχου.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κόστος των νέων τεχνολογιών θα αρχίσει σύντομα να μειώνεται κι έτσι το στηθοσκόπιο θα αντικατασταθεί από τις συσκευές χειρός.

Στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Global Heart, οι ερευνητές σημειώνουν: «Όπως τα CD αντικατέστησαν την κασέτα και στη συνέχεια το mp3 αντικατέστησε τα CD, το στηθοσκόπιο μπορεί να παραμεριστεί από τις συσκευές υπερήχου.»

πηγή
onmed.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΩ...FACEBOOK

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι μια 18χρονη κοπέλα από τη Χιλή πούλησε το νεογέννητο μωρό της μέσω... facebook για 113 δολάρια!

Όταν η 18χρονη αντιλήφθηκε ότι είναι έγκυος και ενημέρωσε την οικογένεια της, εκείνοι της είπαν είτε να το ρίξει είτε να το πουλήσει. Το έμβρυο τελικά πουλήθηκε για 60.000 πέσος, δηλαδή 113 δολάρια. Μαζί με την Βερόνικα, συνελήφθησαν η μητέρα και η αδερφή της ως συνεργοί καθώς και οι υποψήφιοι «γονείς».

Πηγή
.newsbomb.gr

Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ..

Ακαριαία χειμερινή επέλαση στη χώρα μας κυρίως μέσα στο χρονικό διάστημα 26-29 Ιανουαρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετά χιόνια ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα ως και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής Ελλάδας. Το μεγαλύτερο μέρος της ψυχρής αέριας μάζας θα επηρεάσει κυρίως την βόρεια Ελλάδα, οπότε εκεί θα επικρατούν και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, πράγμα που θα δώσει και χιονοπτώσεις αρκετές, ακόμα και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο.

πηγή:
greek-weather.org

Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ "ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ" ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πέντα λεπτά πριν από τις 16.00 σήμερα Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού φτάνει τα 5,9 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου
και το εστιακό βάθος ήταν 24 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό του σεισμού η μεγάλη διάρκειά του, κάτι που πανικόβαλε ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν αναστατωθεί και έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει κάτω από τα πόδια τους καθώς έχουν συμβεί έως τώρα κι άλλοι μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει ένταση 4,4 Ρίχτερ.

Πηγή
candianews.gr
Back To Top