Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΝΑΟΣ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 
 
Μια συγκλονιστική πράξη ανθρωπιάς απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό αυτές τις μέρες στην Ουκρανία, η οποία προβάλλει έναν τραυματισμένο από τις αιματηρές συγκρούσεις άνδρα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο εσωτερικό ενός ιερού ναού.
Μπορεί έξω από τον ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο να διαδραματίζονται δραματικές καταστάσεις λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, εντός του ναού όμως έχουν στηθεί πρόχειρα χειρουργεία όπου γιατροί, νοσοκόμοι και απλοί πολίτες περιθάλπουν τραυματίες.

Πηγή pisoapothnkoyrtina.gr

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Διανύοντας τα έσχατα χρόνια του Αντιχρίστου, το σφράγισμα-χάραγμα θα ξεκινήσει από την «γαστέρα», δηλ. το στομάχι, την πείνα. Χωρίς το σφράγισμα που θα επιβληθεί στις μέρες του Αντιχρίστου σε όλους, μικρούς και μεγάλους, φτωχούς και πλουσίους, δεν θα μπορεί κανείς να

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης διακρίθηκε για την ανδρεία του και την παρρησία του να ελέγχει τα κακώς κείμενα αλλά και για την αγάπη και φροντίδα για την πνευματική κατάρτιση του ποιμνίου του. Ο λόγος του πάντα ζωντανός, πατερικός και απλοϊκός προσείλκυε και ωφελούσε πλήθη πιστών.

«…Δεν ζητώ κάτι δύσκολο από σας, έλεγε. ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΤΕ; Ανοίξτε τα στόματά σας. Επίστευσα διο έλάλησα. Αυτά που σας είπα, πέστε τα παντού στα πέρατα του κόσμου, για να αυξηθεί η μάντρα του Χριστού, και να κυβερνήσουμε την Ελλάδα εν Χριστώ Ιησού, ων παίδες Ελλήνων υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας αμήν.


Η ορθοδοξία και η Ελλάδα, έχει ανάγκη τέτοιους επισκόπους. 

Με την εκδημία του πτώχευσε η Εκκλησία και το Έθνος.

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άλλη μια «ρουκέτα» ρίχτηκε από τους δαιμονικά μαινόμενους χριστιανομάχους.
Όσο βλέπουν ότι τα βρώμικα χτυπήματά τους κατά της Εκκλησίας του Χριστού δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, λυσσομανούν και προσπαθούν να εφεύρουν άλλα, πιο «αποτελεσματικά». Κάποιος, λοιπόν,

Η ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ "ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"

Θεμελιώδης κακόδοξη διδασκαλία της Εταιρείας «Σκοπιά» αποτελεί ο ισχυρισμός της πως οι αληθινοί λάτρεις του Θεού πρέπει να ονομάζονται αποκλειστικά και μόνο «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Το επιχείρημα αυτό σχετίζεται άμεσα και με άλλες κακοδοξίες της:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή ή Προφωνή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος). Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα.

Πηγή  saint.gr
Back To Top