Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

"ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΗΜΩΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ"!

Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι για την Εκκλησία μας κορυφαίος εορτολογικός σταθμός του ενιαυτού, διότι αποτελεί την απαρχή όλων των εορτών του εκκλησιαστικού έτους.

Αποτελεί δε και απαρχή όλων των σωτηριωδών γεγονότων, τα οποία έγιναν για

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...(VIDEO)

Το video περιλαμβάνει σοφά λόγια του Mακρυγιάννη, που ταιριάζουν απόλυτα στην σημερινή πραγματικότητα !!!! 
Που είσαι Στρατηγέ μου, τώρα που σε χρειάζεται η Ελλάδα μας;

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!

"Ευλογημένη να'ναι η σπίθα που καίει αθάνατη, μέσα στα σωθικά της Ελλάδας. Η σπίθα αυτή που αψηφώντας τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής, βάζει φωτιά σ'ολάκερη τη ψυχή. Γίνεται η πυρκαγιά και φέρνει το θαύμα. Γιατί στο θαύμα και όχι στη λογική, χρωστάει την ανάστασή του το γένος".
Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε εμείς σε αυτά τα απλά, μα τόσο σοφά λόγια ενός από τους αγνότερους αγωνιστές της επανάστασης, του στρατηγού Μακρυγιάννη;
Πώς άντεξε στα τετρακόσια και πλέον χρόνια σκλαβιάς, η ελληνική γλώσσα, πώς σώθηκαν οι παραδόσεις της φυλής μας, τα ήθη και τα έθιμά μας;
Ποια πίστη τα κράτησε όλα αυτά, όταν τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά;
Χωρίς αμφιβολία, ο αγώνας αυτός, έχει την ουσία και τις διαστάσεις ενός θαύματος.
 

Η προσφορά της εκκλησίας μας , στην υπόθεση της απελευθέρωσης του έθνους, μας απέδειξε περίτρανα την συμβολή της ορθοδοξίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.
 

Ξεκίνημα εθνικής ζωής και πηγή αληθινού πνευματικού βίου, ήταν ο απελευθερωτικός αυτός αγώνας!!!

Ας στραφεί ευλαβικά ο νους μας στους αθάνατους εκείνους προμάχους της εθνικής μας αποκατάστασης.

Ας τους υποσχεθούμε πως θ’ αποτελούν για μας αρχή και κανόνα ζωής και θα διαποτίζουν με το φρόνημά τους τους μεγάλους εθνικούς μας οραματισμούς. 

Είναι χρέος ιερό, εθνική επιταγή, μέγιστο καθήκον!!!

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΓΕΡΣΙΑ

Αξίζει πραγματικά να τα δείτε όλα, καθώς αναφέρονται Μονές απ' όλη την Ελλάδα που λειτούργησαν κυριολεκτικά ως επαναστατικοί θύλακες κατά τον ξεσηκωμό του 1821. Ανεκτίμητα ιστορικά στοιχεία, που αποστομώνουν τους γραικύλους χριστιανομάχους.
1ο βίντεο εδώ
2ο βίντεο εδώ
3ο βίντεο εδώ
4ο βίντεο εδώ
5ο βίντεο εδώ

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Τι έχει να πει η επανάσταση του 1821 στο σήμερα, στα νέα παιδιά, σε όλους τους Έλληνες που είμαστε απόγονοι εκείνων οι οποίοι ξεσηκώθηκαν με σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος;» και έδωσαν την ψυχή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να συλλογιόμαστε ελεύθερα και επομένως καλά, ασχέτως αν η ελευθερία μας δεν είναι δεδομένη;
Τι έχει να πει ένας ήρωας, όπως για παράδειγμα ο Μακρυγιάννης σε νέο παιδί του σήμερα;
Όταν ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει αναγορεύσει σε θεό του το χρήμα, όταν οι αγορές δεν επιτρέπουν στους λαούς να ανασάνουν, οδηγώντας τους αρχικά σε έναν τρόπο ζωής με βάση τον καταναλωτισμό και στη συνέχεια δείχνοντας σε όλους ότι δεν είναι πρόσωπα, αλλά αριθμοί, προς φορολόγηση και εκμετάλλευση; Όταν ο κόσμος ανταλλάσσει την ελευθερία με την επιβίωση και το ρεαλισμό, με αποτέλεσμα άλλοι να αποφασίζουν πριν από μας για μας;
Ο Μακρυγιάννης όμως, όπως και όλοι οι ήρωες του 1821, έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, πέρα από τον συμβιβασμό και την άνευ όρων παράδοση στα κελεύσματα άλλων.
Υπάρχει ο δρόμος της ψυχής, ο δρόμος της θυσίας, ο δρόμος του αγώνα. Υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης και της διατήρησης των αξιών και των θέσμιων της πατρίδας μας.
Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης θα ξαναέλεγε:

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Η όποια σχέση μας με τους ανθρώπους καθορίζεται από την προσωπική ελευθερία. Αν η συμπεριφορά μπορεί να καθοριστεί από κοινωνικές καταστάσεις ή λόγω ευγένειας, η εσωτερική αποδοχή και αγάπη ή η απόρριψη και απόσταση όχι. 
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο αληθινός χριστιανός αγαπά όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να συνεννοηθεί με όλους το ίδιο. Η προσωπική καρδιακή συνάντηση δεν πηγάζει από

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

Γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζει;
Για να διαλέξει τα παιδιά Του. “Κάνε, διάβολε, ό,τι θέλεις”, λέει ο Θεός, γιατί, ό,τι και αν κάνει τελικά, θα σπάσει τα μούτρα του στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Χριστός. Εάν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, τότε τίποτε δεν μας φοβίζει.
Ο Θεός δεν επιτρέπει μια δοκιμασία, αν
Back To Top