Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι για όλους μας μια περίοδος δοκιμασίας.

Ενώνουμε τις προσευχές μας και ψάλουμε τα θεία Πάθη.

Ο Χριστός ήρθε στη γη για να σηκώσει το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος. Ήρθε γεμάτος αγάπη και καλοσύνη να μας δείξει την αλήθεια και το φως.
 

Εμείς οι άνθρωποι. οι γεμάτοι αδυναμίες και πάθη, τον οδηγήσαμε στο μαρτύριο. Ο Χριστός όμως ήπιε το ποτήρι του μαρτυρίου, και σταυρώθηκε για χάρη μας, για την δική μας σωτηρία και πάνω απ’ το σταυρό μας έδωσε άφεση αμαρτιών.

Ο δρόμος του, ψηλός ανηφορικός, ένας γολγοθάς γεμάτος πόνους και θυσίες χαράσσεται  για άλλη μια φορά μπροστά μας την Μεγάλη Εβδομάδα. Και καλεί όλους εμάς να τον ακολουθήσουμε και να πιστέψουμε στη χάρη του. Μας καλεί αυτή την εβδομάδα να μετανοήσουμε και να ζητήσουμε τη λύτρωση από τις μικρότητες και τις κακίες μας. Ο θάνατος νικήθηκε. Το καλό θριάμβευσε πάνω στο κακό. Μετά δηλαδή την ανηφόρα και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, θα καταφέρουμε να γνωρίσουμε τη αλήθεια και να νιώσουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι στην ζωή μας περίοδος προετοιμασίας για να μπορέσουμε να δεχτούμε στις ψυχές μας, το θαύμα της Ανάστασης.

Γι’ αυτό πρέπει να την τιμούμε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη.


πηγή amarysia.gr

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΣΕ ΑΠΛΟ ΙΕΡΕΑ: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…»

Από το πουθενά με χρέη, από το πουθενά με βάσανα, ενώπιος-ενωπίο με αδιέξοδα που μας έστησε η ¨δήθεν περήφανη δημοκρατία μας¨, αποφάσισα ανήμερα του Ακάθιστου Ύμνου

"ΤΟ ΔΟΘΕΝ ΣΟΙ ΤΑΛΑΝΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΝΩΣ ΈΡΓΑΣΑΙ"


Η δεύτερη μέρα της Εβδομάδας των Παθών, η αλλιώς η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην προνοητικότητα και την εγρήγορση. Με την παραβολή των ταλάντων, σκοπός είναι η εκμάθηση της εργατικότητας.
 

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται την Μεγάλη Τρίτη αναφορικά με την παραπάνω παραβολή: «Το δοθέν σοι τάλαντον φιλοπόνως έργασαι», δηλαδή το οτιδήποτε πάρει κάποιος στη ζωή του, υλικό ή συναισθηματικό, κερδίζεται με πολύ κόπο, εξ' ου και η μέρα είναι αφιερωμένη στην εργατικότητα, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα για την γενικότερη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο κάθε άνθρωπος.
 

Το τάλαντο δεν αναφέρεται στα χρήματα αλλά στα χαρίσματα του κάθε ανθρώπου και με λίγα λόγια όσα και αν έχει ο καθένας, λίγα ή πολλά, πρέπει να τα αξιοποιεί προκειμένου να προσφέρει στον κόσμο αλλά και στον εαυτό του. 
 
πηγή koolnews.gr
Back To Top