Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ξημέρωσε και φέτος η Άγια μέρα, που κάνει τα στήθη μας να φουσκώνουν από περηφάνια και τις ψυχές μας να ευγνωμονούν το Θεό που μας έκανε χριστιανούς και Έλληνες.

25 Μαρτίου. Γιορτή της θρησκείας μας και γιορτή της πατρίδας μας. Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.

Σαν σήμερα, ο αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε την ευχάριστη είδηση, στη φτωχή κόρη της Ναζαρέτ, την Παρθένο Μαρία ότι «Θα γεννήσει τον Υιό του Θεού που θα σώσει τους ανθρώπους από τη σκλαβιά της αμαρτίας ».

Σαν σήμερα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία στην αγία Λαύρα το λάβαρο του αγώνα της λευτεριάς και ακούσθηκε σε όλο το σκλαβωμένο ελληνικό Γένος το σάλπισμα της επανάστασης, ο όρκος ο ιερός «Ελευθερία ή θάνατος»... Στιγμή ιερή. Όλοι οι Έλληνες σαν ένας άνθρωπος με μια ψυχή και πίστη στο Θεό, ορκίζονται να ελευθερώσουν τη σκλαβωμένη τους πατρίδα. 

Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν ως ημέρα της επανάστασης την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έτσι η Υπεραγία Θεοτόκος θα βοηθούσε αυτόν τον μικρό πληθυσμιακά λαό, αλλά με μεγάλη γενναιότητα και αυτοθυσία, να επαναστατήσει απέναντι σε μια αυτοκρατορία όπως της Οθωμανικής.

Και σήμερα; Τι κάνουμε σήμερα για να τιμήσουμε τα ιδανικά, τους ιερούς στόχους, το πάθος για λευτεριά, την αγάπη για την πατρίδα και το αίμα που έχυσαν αυτά τα παλικάρια; Έχουμε αποχαυνωθεί από την τηλεόραση, από την καλοπέραση και την αφθονία των υλικών αγαθών.

Τι θα ήμασταν σήμερα αν αυτοί οι άνθρωποι τότε δεν αποφάσιζαν να επαναστατήσουν; Ίσως ακόμη σκλάβοι στους Τούρκους.

Ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα ιδεώδη του πολιτισμού που επηρέασε όλη την οικουμένη. Ας γίνουμε θεματοφύλακες των μοναδικών πνευματικών αξιών ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
Η προγονική αρετή ας καθοδηγεί την πορεία μας για ένα καλύτερο μέλλον. Ας ακολουθήσουμε τα βήματα των ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ.
Χρέος όλων μας είναι να φανούμε κι εμείς αντάξιοι αν η πατρίδα μας χρειασθεί.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!!!
Ζήτω η αθάνατη Ἑλλάδα!!!
Back To Top